Θρίλερ με το Oruc Reis: Πλέει στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο -Το αυστηρό ελληνικό μήνυμα

Θρίλερ με το Oruc Reis: Πλέει στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο -Το αυστηρό ελληνικό μήνυμα

Πέτσας: Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται αν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος περάσει τα 12 μίλια

Ένα βήμα πιο κοντά στο Καστελόριζο βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο πλέει πλέον σε απόσταση 12 μόλις ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας έστειλε σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνουμε ανάλογα με το αν το Oruc Reis, φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια, απάντησε λακωνικά λέγοντας χαρακτηριστικά «θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

Τούρκος υπουργός ενέργειας: Μετά το Oruc Reis θα σταλεί γεωτρύπανο κοντά στο Καστελλόριζο

Γεωτρήσεις κοντά στο Καστελλόριζο προαναγγέλλει η Άγκυρα, δια στόματος του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Σε μια συνέντευξη αποκαλυπτική των προθέσεων της Τουρκίας, ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρει ότι το σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή για τουλάχιστον δύο μήνες προκειμένου να πραγματοποιήσει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες και αν υπάρχουν αποτελέσματα για κοιτάσματα στην περιοχή που αυτή τη στιγμή πλέει το Oruc Reis, η Τουρκία θα στείλει το γεωτρύπανο, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

«Αυτή τη στιγμή το Ορούτς Ρέις κάνει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Φαντάζομαι πως θα τις ολοκληρώσουμε σε δύο μήνες. Μετά, στην ίδια περιοχή θα κάνουμε τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες κι αν βρούμε μια περιοχή με μεγάλη προσδοκία, θα στείλουμε το πλωτό γεωτρύπανο μας για να κάνουμε την πρώτη ερευνητική γεώτρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.