Μια ανάσα από το Καστελλόριζο το Oruc Reis – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Μια ανάσα από το Καστελλόριζο το Oruc Reis – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Στην κόψη του ξυραφιού οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις πλέον να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Το σκάφος Oruc Reis, βρίσκεται πλέον στα όρια της παράνομης τουρκικής NAVTEX, πλησιάζοντας το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρέθηκε να πλέει λίγο πιο πάνω από τα 12 μίλια από τη νήσο Στρογγύλη, ενώ βρισκόταν στα 14 μίλια νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου, προκαλώντας για μία ακόμη φορά τη χώρα μας και την Ευρώπη. Το πλοίο παραμένει στην περιοχή και πλέει με ταχύτητα 4,4 ναυτικών κόμβων, μόλις 18 μίλια νοτιοανατολικά του ακριτικού νησιού και το συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά και τα βοηθητικά του Ataman και Cengiz Han.

Την πορεία του Oruc Reis σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρακολουθεί συνεχώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό έχει ενισχύσει την παρουσία του στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τουρκική Navtex της προηγούμενης Κυριακής 11 Οκτωβρίου, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε απόσταση 6,5 μιλίων από το Καστελόριζο, διεξάγοντας ερευνητικές εργασίες στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων.

1
σχόλιο
  1. avatar Bill seventy-eight

    Για να δούμε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά το φιάσκο των Ίμιων και πόσο διαφορετικά θα έκανε αυτή!!!Ήρθε η ώρα....

Παρακαλούμε περιμένετε ...