Μέρκελ: «Λυπηρά» και «αχρείαστα» τα μονομερή μέτρα της Τουρκίας

Μέρκελ: «Λυπηρά» και «αχρείαστα» τα μονομερή μέτρα της Τουρκίας

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι η Άγκυρα προκαλεί και αυξάνει την ένταση

«Λυπηρά» και «αχρείαστα» χαρακτήρισε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τα «πρόσφατα μονομερή μέτρα» της Τουρκίας, τα οποία, όπως είπε, προκαλούν και «αυξάνουν και πάλι την ένταση, αντί να την μειώνουν». Παρέπεμψε στα Συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι η ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

«Παραπέμψαμε για άλλη μία φορά στα Συμπεράσματα πριν από 14 μέρες. Αλλά ήμασταν σύμφωνοι ότι τα πρόσφατα μονομερή μέτρα της Τουρκίας, τα οποία βεβαίως και προκαλούν, αυξάνουν και πάλι την ένταση αντί να την μειώνουν- και το βρίσκω αυτό πολύ λυπηρό, αλλά και αχρείαστο», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας». «Μας είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών -και της ΕΕ, και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω, αλλά και της Τουρκίας», κατέληξε η κ. Μέρκελ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Η τακτική Πόντιου Πιλάτου εκ μέρους της ΕΕ προς την τριτοκοσμική γείτονα δεν μου θυμίζει ένωση κρατών αλλά εμπορική ένωση, που κάθε μέλος εργάζεται για το δικό του συμφέρον.Η μη λήψη μέτρων που να αγγίζουν τουλάχιστον οικονομικά αυτή την περιθωριακή χώρα που το παίζει περιφερειακή με την ανοχή της ΕΕ, την αποθρασύνει ακόμη περισσότερο όπως αποδεικνύεται. Για τα επακόλουθα που ενδεχόμενα μπορούν να προκύψουν από την προκλητική επιθετικότητα αυτής της χώρας, η ΕΕ θα είναι συνυπεύθυνη με κύρια υπεύθυνη τη Γερμανία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...