Συνεχίζει τα παιχνίδια η Τουρκία: Κλειστό το σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού του Oruc Reis

Συνεχίζει τα παιχνίδια η Τουρκία: Κλειστό το σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού του Oruc Reis

Πέτσας: Με το τουρκικό σκάφος στην περιοχή δεν πάμε σε διερευνητικές

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Όρουτς Ρέις έκλεισε το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού λίγο πριν τις 10 σήμερα το πρωί.

Το τελευταίο στίγμα του εντοπίζεται σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου.

«Όσο υπάρχει το Ορούτς Ρέις στην περιοχή δεν πρόκειται να πάμε σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία», ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα ακολουθητέε η κυβέρνηση, τόνισε ότι θα τα αναπτύξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ σήμερα το απόγευμα.

Το σκηνικό πόλωσης που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή με τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Χάικο Μάας: Η Τουρκία να σταματήσει τα παιχνίδια

Η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο, εταίρους της στην ΕΕ.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», επεσήμανε ο Μάας προτού αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε την Τουρκία να παραμείνει ανοικτή στον διάλογο και να μην επαναλάβει τις έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου.