Βαρβιτσιώτης: Οι ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια παραβιάζουν την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Βαρβιτσιώτης: Οι ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια παραβιάζουν την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Υπογράμμισε ακόμη πως δεν υπάρχει καμιά ρωγμή στο μέτωπο Ελλάδος - Κύπρου

«Με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναγνωρίζεται ως μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV. «Αυτό είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης των διερευνητικών επαφών».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας για τα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την Τουρκία, ανέδειξε το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά αναφορά για το θέμα των Βαρωσίων, στην Αμμόχωστο. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι οι τελευταίες ενέργειες της 'Αγκυρας για το άνοιγμα των Βαρωσίων παραβιάζουν αυτή τη συμφωνία.

Υπογράμμισε ακόμη πως δεν υπάρχει καμιά ρωγμή στο μέτωπο Ελλάδος - Κύπρου.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των κυρώσεων της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία υποστηρίζοντας πως οι κυρώσεις πρέπει να είναι ο μοχλός πίεσης, ώστε η Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς προκλητικές ενέργειες και όχι η τιμωρία.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Η τουρκία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει υπογράψει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, αυτό ακριβώς σημαίνει ότι δεν σέβεται τους διεθνείς κανόνες. Είναι προφανές ότι μια τέτοια χώρα θα κάνει ότι ακριβώς κάνει η τουρκία, δηλαδή προκλητικές ενέργειες και παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών, με αποκορύφωμα την εισβολή, κατοχή,εποικισμό της Βόρειας Κύπρου. Ενώ προσπαθεί να επεκτείνεται και στην Αμμόχωστο. Η τουρκία είναι ο παρίας της διεθνούς σκηνής τη διάλογο να κάνει κανείς με αυτούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...