Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες προσανατολισμό και λειτουργία

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες προσανατολισμό και λειτουργία

Το μήνυμα του πρωθυπουργού κατά την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της επιχείρησης

«Η ΔΕΗ από σήμερα αλλάζει, τολμώ να πω έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες συνολικό προσανατολισμό και λειτουργία. Μετατρέπεται από μία δυσκίνητη εταιρία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μία σύγχρονη ενεργειακή δύναμη με κερδοφόρα αποτελέσματα και πολύ αισιόδοξες προοπτικές» τόνισε ο πρωθυπουργός από βήματος της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ΔΕΗ αποτελεί ισχυρό βραχίονα ανάπτυξης της χώρας αλλά ταυτόχρονα στήριγμα και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεών της. Με αδιαπραγμάτευτη στρατηγική κατεύθυνση την πράσινη ανάπτυξη».

Πως αποφύγαμε τη χρεοκοπία

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός: «Μέσα σε 14 μήνες, η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση βρέθηκε από το χείλος της χρεοκοπίας στην λειτουργική κερδοφορία. Τα έκτακτα μέτρα που κληθήκαμε να πάρουμε έσωσαν την εταιρία από την κατάρρευση.

Σε μία οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο. Μπορεί μια δημόσια επιχείρηση να εκσυγχρονιστεί αρκεί να υπάρχει σχέδιο. Η ΔΕΗ μετατρέπεται με γοργά βήματα σε μία δυναμική ανταγωνιστική εταιρία. Υπάρχει και το βλέμμα στο μέλλον με τη δραματική, ταχύτατη στροφή από τα ρυπογόνα και ζημιογόνα μέσα στις καθαρές και φθηνές πηγές ενέργειας. Εκκρεμούν πάνω από 14.000 αιτήσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες».

Το νέο λογότυπο

Με σύνθημα "ένας νέος κύκλος ξεκινά στη ΔΕΗ” πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του νέου λογότυπου της επιχείρησης. Πρόκειται για το νέο σήμα που θα αντικαταστήσει τον παραδοσιακό γνωστό κύκλο που περικλείει το όνομα ΔΕΗ, που επί δεκαετίες αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν για τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας. «Αυτός ο κύκλος που παραπέμπει στην αέναη κίνηση, πρέπει να είναι ένα με το μέλλον. Γιατί το μέλλον της ΔΕΗ της ανήκει. Μας ανήκει!».

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, δίνοντας  το συμβολισμό του νέου λογότυπου και συμπλήρωσε: «Πριν από 70 χρόνια, η δημιουργία της ΔΕΗ υπήρξε ένα μικρό θαύμα για τη χώρα μας. Με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Ελλάδας, καταφέραμε και πετύχαμε τη δική μας αυτονομία. Φέραμε τον ηλεκτρισμό στο τελευταίο χωριό της πατρίδας μας. Στάθηκε η ΔΕΗ καθοριστικός πυλώνας για την εθνική προκοπή. Η ΔΕΗ γιορτάζει τα γενέθλιά της αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες της. Νέες μειώσεις – νέες εκπτώσεις για όλους τους καταναλωτές, ειδικά για τους πιο ευάλωτους. Προσφέροντας ταυτόχρονα για τον τόπο ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Και όλα αυτά αποτυπώνονται στο νέο λογότυπο της ΔΕΗ».