Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκάλεσε την ένταση στέλνοντας πολεμικά πλοία της

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκάλεσε την ένταση στέλνοντας πολεμικά πλοία της

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ενώπιον του γ.γ. του ΝΑΤΟ

Προκλητικός και ενώπιον του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εμφανίσθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, επέρριψε την ευθύνη για την ένταση στο Αιγαίο στην ελληνική πλευρά, μην αναγνωρίζοντας βέβαια το παράνομο των ενεργειών της Τουρκίας, για τις οποίες επικρίθηκε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Στη δήλωση που έκανε ο Τσαβούσογλου, μετά το τέλος της συνάντησης με τον Στόλτενμπεργκ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «μετά τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουμε λάβει μέτρα για τα εθνικά συμφέροντα τα δικά μας και των Τουρκοκυπρίων. Το ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία. Δεν θέλουμε ένα ατύχημα μεταξύ συμμάχων».

Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να προσθέσει, ότι «η στάση της Ελλάδας ήταν αρνητική τις πρώτες μέρες. Υπήρξε ένταση, αφού η Ελλάδα έστειλε τα πολεμικά της πλοία στην περιοχή που κάναμε σεισμικές έρευνες. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα συμμετέχει πλέον σε αυτές τις συναντήσεις και είμαστε ευτυχείς».

Από την πλευρά του, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε: «Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Μια ασφαλής τηλεφωνική γραμμή δημιουργήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή η γραμμή είναι ανοικτή 24/7. Αυτός ο μηχανισμός προέκυψε χάρη στις εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών. Ευχαριστώ και τα δύο μέρη για αυτήν τη θετική εξέλιξη. Ελπίζω ότι τα υπάρχοντα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα».

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Μας συγχωρείτε κ τσαβούσογλου που στείλαμε τα πολεμικά μας πλοία στα θαλάσσια σύνορά μας να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, άλλη φορά θα σας ρωτάμε.Αυτοί που υπερασπίζουν την τουρκία δεν θέλουν την ειρήνη στην περιοχή και ευνοούν την ιμπεριαλιστική πολιτική της, αναπαράγοντας τον παλιό εαυτό τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...