Έντονες αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τον διορισμό Ζαρούλια στη Βουλή

Έντονες αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τον διορισμό Ζαρούλια στη Βουλή

Ζητούν την ανάκληση της απόφασης

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη, Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ' όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Και προσθέτει: «Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».

«Αδιανόητη και εξοργιστική» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 την απόφαση του προέδρου της Βουλής να αποδεχθεί τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 αναφέρει: «Η απόφαση αυτή του κ. Τασούλα είναι αδιανόητη και εξοργιστική για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή λαμβάνεται σε μια τέτοια συγκυρία. Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στον Νίκο Μιχαλολιάκο».