Η Μέρκελ αποκαλύπτει: Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα πολέμου

Η Μέρκελ αποκαλύπτει: Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα πολέμου

«Σοβαρή η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο»

«Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στην στρατιωτική σύγκρουση και την ειρηνική διευθέτηση» σε κάποιες περιπτώσεις, δήλωσε η Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην πρόσφατη «σοβαρή» ένταση στην ανατολική Μεσόγειο «μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας».

Ενόψει της αυριανής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν συνολικά οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, η κυρία Μέρκελ, μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε από τη μία πλευρά στα παράπονα για τις εξελίξεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά από την άλλη στις «εκπληκτικές και αξιοσημείωτες» επιδόσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την φιλοξενία προσφύγων, καθώς, όπως είπε, είναι η χώρα με τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο - τέσσερα εκατομμύρια.

«Πρέπει να ζυγίσουμε πολύ προσεκτικά πώς θα διευθετήσουμε τις εντάσεις και πώς θα ενισχύσουμε την συνεργασία μας στο προσφυγικό και σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων», δήλωσε η Καγκελάριος και σημείωσε ότι πρέπει να επαναπροσδιορίζουμε κάθε φορά την σχέση με την Τουρκία, αλλά και να εμμένουμε στην συνεργασία μαζί της σε σημαντικά ζητήματα.

2
σχόλια
 1. avatar andy3546768945646

  πότε θα το πάρετε απόφαση Η γερμανία είναι εχθρός της Ελλάδας και μάλιστα μεγαλύτερος απο την Τουρκία

 2. avatar Α.Τ

  Η κα. Μέρκελ κοντεύει να πλέξει το εγκώμιο της τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα για το οποίο σε μεγάλο μέρος είναι υπεύθυνη η ίδια η τουρκία. Οι δηλώσεις της κας Μέρκελ υποκρύπτουν την προσπάθειά της να παρακάμψει τις κυρώσεις εναντίον της τουρκίας, ενώ σιωπά στην προκλητικότητα της απέναντι στην Ελλάδα και την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αν και μέλη της ΕΕ.Η κα Μέρκελ προτάσσει τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας της έναντι του διεθνούς δικαίου, δίνοντας χάρη σ' ένα φασιστικό καθεστώς σαν να έχει ξεχάσει τα αντίστοιχα καθεστώτα της πρώην διηρημένης χώρας της.

  Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος ξυμφέρον.
  –Το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού.
  Πλάτων, 427-347 π.Χ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...