Τσελίκ: Οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στην ισορροπημένη πολιτική ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα

Τσελίκ: Οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στην ισορροπημένη πολιτική ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα

Νέες απειλές από την Άγκυρα - Η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της

Την ενόχληση της Άγκυρας από την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, εξέφρασε η Άγκυρα δια του εκπροσώπου της τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος επανέλαβε τις απειλές πολέμου κατά της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, όπως μετάδωσε ο τ/σ ΣΚΑΪ, ό κ. Τσελίκ χαρακτήρισε απειλή για την ειρήνη στην περιοχή, την επίσκεψη Πομπέο σε Ελλάδα και Κύπρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην ελληνική διοίκηση της Κύπρου και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε, πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και την ίδια ώρα επισκέπτονται την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπρίων. Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντι μας. Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν επαναλαμβάνει δε τις απειλές κατά της Ελλάδας επικαλούμενος την ισχύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως είπε «η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων. Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της , τη σκληρή της δύναμη».

2
σχόλια
  1. avatar Λυπάμαι τον Τούρκικο λαό.

    Έχουμε πάρα πολλές αποδείξεις κ. Τσελίκ ότι η τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της , τη σκληρή της δύναμη,όπως λες,εξ άλλου έχετε μεγάλη παράδοση στον τρόπο εξασκήσεως της εξωτερικής σας πολιτικής.Όπου πολεμική ενέργεια στη γειτονιά σας είστε παρόντες και σχεδόν πάντα υποκινητές. Μην υποκρίνεστε για δήθεν πρόθυμοι για διαπραγματεύσεις γιατί κανείς δεν σας πιστεύει.Σας εύχομαι εκτός από την οικονομική να έχετε γρήγορα και πολιτική κατάρρευση, αν και δεν πιστεύω σε πολιτική λύση στα προβλήματα της τουρκίας.

  2. avatar Α.Τ

    Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα και στην ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που ενόχλησε την τουρκία, ίσως είναι ένα δείγμα της δυσαρέσκειας των ΗΠΑ σχετικά με τον ρόλο που θέλει να παίξει η τουρκία ως περιφερειακή δύναμη και μάλιστα με επαμφοτερίζοντα ρόλο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...