Ερντογάν: Στη Μεσόγειο δεν είμαστε μουσαφίρηδες, αλλά ιδιοκτήτες

Ερντογάν: Στη Μεσόγειο δεν είμαστε μουσαφίρηδες, αλλά ιδιοκτήτες

Δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, προειδοποίησε

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο με τίτλο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και Συμπόσιο της Ανατολικής Μεσόγειο στην Κωνσταντινούπολη, υπογράμμισε ότι «στη Μεσόγειο δεν είμαστε μουσαφίρηδες, αλλά ιδιοκτήτες».

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά κατά των τετελεσμένων... Το πρόβλημα στη Μεσόγειο μπορεί να επιλυθεί με συνεργασία όλων των χωρών. Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια που αφήνει εκτός την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους» απείλησε σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.

«Πίσω από τις προβοκάτσιες στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα», σχολίασε ο Ερντογάν. «Κάποιοι μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων» ισχυρίστηκε ακόμα ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στην Αρμενία, καλώντας την να αποσυρθεί από τα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάνοντας λόγο για «κατοχή», που όπως είπε πρέπει να τερματιστεί.