Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας δεν είναι στα όριά του

Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας δεν είναι στα όριά του

«Αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων»

Στη διαβεβαίωση πως το σύστημα υγείας της χώρας μας δεν είναι στα όριά του, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού προέβη το πρωί της Δευτέρας, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και εστιάζοντας στις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες επεσήμανε πως «αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων» τονίζοντας «είναι θέμα συμπεριφοράς απέναντι στον ιό», ενώ για την Αττική τόνισε πως «Από την αρχή προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο σενάριο. Όντως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και δέχεται πίεση η Αττική αλλά αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας για να αντέξουμε».

«Αυξήσαμε τις απλές κλίνες για κορονϊο, αυξήσαμε τα νοσοκομεία αναφοράς, έχουμε προχωρήσει σε προσλήψεις για πάνω 6.200 προσωπικό ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2.000. Έχουμε αντοχές, δεν είμαστε στα όριά μας» επεσήμανε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Ολοκληρώνονται 1.200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προκηρύξαμε και 400 θέσεις γιατρών, 185 εκ των οποίων για ΜΕΘ. Εντός του Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις. Στο ΦΕΚ έχουν ήδη δημοσιευτεί οι προσλήψεις γιατρών» δήλωσε και σημείωσε πως υπάρχει και ένας προγραμματισμός για τα επόμενα έτη αναφέροντας «μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένα κύμα συνταξιοδότησης στο σύστημα υγείας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...