Νέες προκλήσεις και απειλές από τον Ερντογάν στην ομιλία του για την 75η επέτειο του ΟΗΕ

Νέες προκλήσεις και απειλές από τον Ερντογάν στην ομιλία του για την 75η επέτειο του ΟΗΕ

«Όσοι προσπάθησαν να επιβάλουν τους χάρτες τους στην Ανατολική Μεσόγειο πλησιάζουν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Προκλητικός για άλλη μία φορά εμφανίσθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην βιντεοσκοπημένη ομιλία του για την 75η επέτειο του ΟΗΕ.

Όπως μετέδωσε ο τ/σ ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν αναφερόμενος στην επικείμενη έναρξη διερευνητικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είπε ότι «όλοι αυτοί που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία, να επιβάλουν τις θέσεις τους και τους χάρτες τους στην Ανατολική Μεσόγειο, πλησιάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «θέλουμε να συζητήσουμε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Θέλουμε διάλογο με "δίκαιες προτάσεις, σε διαφορετική περίπτωση δε θα αποφύγουμε κανένα αγώνα. Ο αγώνας μας ξεκίνησε πριν 2.000 χρόνια» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ ¨στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Ο Ερντογάν δεν δίστασε να προχωρήσει για άλλη μια φορά σε απειλές, λέγοντας: «Ας δουν την πρόσφατη ιστορία μας… Όσοι υψώνουν ανάστημα μπροστά μας, θα πέσουν με την πρώτη φουρτούνα, σαν τα κούφια δέντρα. Ο λαός μας ξέρει να πληρώνει το τίμημα».

2
σχόλια
 1. avatar ΄Ενας αφελής

  Aς μη μιλά και ο σουλτάνος για την ιστορία των τούρκων, έχει γραφεί με ακρίβεια, ότι:
  Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο.
  Νεοκλής Σαρρής, 1940-2011.
  Ποιο συγκεκριμένα: Γενοκτονίες (Αρμένιοι, Πόντιοι, Ασσύριοι, Σεπτεμβριανά),εισβολή και κατοχή ξένων χωρών (Kύπρος),εθνοκαθάρσεις,σφαγές, βιασμοί, αρπαγές.

  1. avatar Θεόδ.

   Τουρκία, χωρίς ιστορία, το μοναδικό κράτος της Γης που όλα τα εδάφη του είναι κατακτημένα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...