Πώς κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση σε πανδημία, ελληνοτουρκικά και οικονομία

Πώς κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση σε πανδημία, ελληνοτουρκικά και οικονομία

Τι δείχνει δημοσκόπηση για τον βαθμό ικανοποίησης από τους χειρισμούς

Ικανοποίηση στα θέματα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού και της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, αλλά απογοήτευση στο ζήτημα της οικονομίας, δείχνει δημοσκόπηση της ALCO για τον τ/σ Open για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Στο ερώτημα αν θεωρείτε σωστό το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία, το 59% απαντά θετικά και το 33% αρνητικά.

Στο ερώτημα αν είστε ικανοποιημένη από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, το 61% απαντά θετικά και το 32% αρνητικά. Ωστόσο, ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών είναι αρκετά μειωμένος σε σύγκριση με τον Μάιο, οπότε σε αντίστοιχη δημοσκόπηση είχε εκφράσει την ικανοποίησή του το 84% και μόλις το 15% είχε δηλώσει μη ικανοποιημένο.

Για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τον σωστό τρόπο την τουρκική προκλητικότητα, το 59% απαντά θετικά και το 23% λάθος.

Στο ερώτημα αν συμφωνείται με τις δαπάνες για εξοπλισμούς και προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, το 58% απαντά θετικά και το 25% αρνητικά.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει διπλωματικά ή στρατιωτικά σε περίπτωση που η Τουρκία κορυφώσει τις προκλήσεις κάνοντας γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, το 49% απαντά διπλωματικά και το 37% στρατιωτικά.

Για την οικονομία

Στο ερώτημα αν είστε ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για την οικονομία, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, το 38% το αντίθετο και το 26% επιλέγει "δεν γνωρίζω/δεν απαντώ".