Ερντογάν: Η Ελλάδα προκαλεί και δείχνει παιδιάστικη συμπεριφορά

Ερντογάν: Η Ελλάδα προκαλεί και δείχνει παιδιάστικη συμπεριφορά

«Αν συνεχίσουν να δοκιμάζουν την υπομονή και την αποφασιστικότητα μας, θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει»

«Υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια δικαιώματα της χώρας μας και της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να περιορίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τους τοπικούς επικεφαλής του κόμματός του στην Άγκυρα.

«Η γλώσσα των απειλών και οι εκβιασμοί δεν δουλεύουν σε εμάς. Το γεγονός πως τα προβλήματα με την Ελλάδα μπορούν να λυθούν μέσω διπλωματίας και με διάλογο, οφείλεται στην αποφασιστικότητά μας. Τα θέματα αυτά πρέπει να λυθούν με διάλογο και διαπραγματεύσεις με τους γείτονες, πάντα μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών» πρόσθεσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να απειλήσει για άλλη μια φορά τη χώρα μας, λέγοντας ότι «η Ελλάδα προκαλεί και δείχνει παιδιάστικη συμπεριφορά, ενώ οι πολιτικοί της δείχνουν έλλειψη αξιοπρέπειας απέναντι στο δίκιο μας. Η Τουρκία έχει βρεθεί με σύνεση σε αυτή τη φάση, η οποία είναι αδιανόητη για εμάς, ωστόσο ο ρόλος μας είναι πολύ σημαντικός και κινούμαστε έξυπνα. Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ιδιαίτερη ωριμότητα, η οποία απαιτείται στη συνέχεια. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις χώρες της περιφέρειας για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Θα ενεργούμε πάντα με καλή πίστη. Ωστόσο, αν συνεχίσουν να δοκιμάζουν την υπομονή και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει».

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    To δίκαιο δεν το καθορίζει κάθε κράτος κατά το συμφέρον του,υπάρχει διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμβάσεις τις οποίες η τουρκία δεν σέβεται, όπως κάνει κάθε πολιτισμένο κράτος, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...