Σκυλακάκης: Πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον Αύγουστο

Σκυλακάκης: Πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον Αύγουστο

«Είναι δηλαδή 400 εκατ. πάνω σε σχέση με τις προβλέψεις μας» δηλωνει ο αν. υπουργός Οικονομικών

Στη δημοσιότητα έδωσε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, τα στοιχεία αναφορικά με τα φορολογικά έσοδα του Αυγούστου, τα οποία κινήθηκαν «πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα» , όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα έσοδα έφτασαν στο ύψος των εσόδων της αρχικής πρόβλεψης του Προϋπολογισμού του 2020 και ήταν κατά 400 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με τις επικαιροποιημένες μηνιαίες εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο πολυσυζητημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας. «Είναι δηλαδή 400 εκατ. πάνω σε σχέση με τις προβλέψεις μας, που έχουν λάβει υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας» όπως είπε ανακοινώνοντας τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020.

«Η επίδοση αυτή έχει προφανώς και κάποια συγκυριακά χαρακτηριστικά, όμως με βεβαιότητα αντανακλά στη διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων και στην αυξημένη ρευστότητα που έχει επιτευχθεί στην οικονομία με τα πολλαπλά μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. Δεν αλλάζει τις προβλέψεις μας για μειωμένα έσοδα στους επόμενους μήνες, είναι όμως μια αχτίδα αισιοδοξίας σε μια δύσκολη εποχή» τόνισε επίσης ο Θ. Σκυκαλάκης