Χρυσοχοΐδης: Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να παραβιάσει τους κανόνες στη χώρα μας

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να παραβιάσει τους κανόνες στη χώρα μας

Μηταράκης: Προτεραιότητα  η ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών, των αιτούντων άσυλο και του προσωπικού

«Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να παραβιάσει τους κανόνες στη χώρα μας. Θα υπάρξουν κυρώσεις προς όσους εμποδίζουν τους μετανάστες να μπουν στη νέα δομή», προειδοποίησε από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Επιβεβαίωσε έμμεσα πληροφορίες που έφεραν την Ελληνική Αστυνομία να έχει εντοπίσει ομάδα Αφγανών, κυρίως παραβατικών μεταναστών, οι οποίοι εμποδίζουν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στον δρόμο, να πάνε στη νέα δομή, θεωρώντας ότι έτσι θα πετύχουν ομαδική αναχώρηση από τη Λέσβο στην οποία θα συμπεριληφθούν και αυτοί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους αιτούντες άσυλο να πάνε στη νέα δομή, να εξεταστούν για τον κοροναϊό και να ταυτοποιηθούν.

Όπως είπε «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και η ασφάλεια είναι πρωταρχικό μέλημα τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους χιλιάδες μετανάστες που είναι στο δρόμο και ειδικότερα τα παιδιά με τους γονείς τους».

Μηταράκης: Προτεραιότητα  η ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών, των αιτούντων άσυλο και του προσωπικού

«Συνεχίζεται ομαλά η είσοδος αιτούντων άσυλο στο νέο καταυλισμό, στον οποίο βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τόσο οι υγειονομικές μονάδες όσο και οι υπηρεσίες ασύλου» σημείωσε σήμερα σε δήλωση του στα μέσα ενημέρωσης από το νέο καταυλισμό της Μυτιλήνης ο Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως συνεχίζεται κανονικά η τροφοδοσία με φαγητό και νερό καθώς και η παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους αιτούντες άσυλο «τόσο σε αυτούς που είναι μέσα στον καταυλισμό όσο και σε αυτούς που δυστυχώς είναι έξω από αυτόν».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, όλες αυτές τις μέρες «πρώτη προτεραιότητα ήταν η ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών, των αιτούντων άσυλο και του προσωπικού. Σε αυτή την κατεύθυνση, κατέληξε ο κ. Μηταράκης, «εργαζόμαστε με τη νέα δομή. Να καλύψει γρήγορα τις ανθρωπιστικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Και στη συνέχεια να συνεχίσουμε την αποσυμφόρηση με ομαλό τρόπο, αποσυμφόρηση που ξεκινήσαμε από τις αρχές του έτους και την οποία υλοποιούμε με επιτυχία».