Μητσοτάκης: Τα σχολεία θα ανοίξουν την Δευτέρα και θα είναι όλα έτοιμα

Μητσοτάκης: Τα σχολεία θα ανοίξουν την Δευτέρα και θα είναι όλα έτοιμα

«Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που προσφέρει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές»

Στη συνέντευξη Τύπου που δίνει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κοροναϊού και στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

«Είναι σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους. Αναγνωρίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να είναι επικουρικά χρήσιμη αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σχολείο. Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και όλα θα είναι έτοιμα. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που προσφέρει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές, τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ έκανε έκκληση προς όλους να αντιμετωπίσουμε την αυριανή ημέρα με ψυχραιμία και αισιοδοξία.

«Δεν ήταν εύκολο να οργανωθεί αυτή η διανομή των μασκών σε όλη την επικράτεια ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο. Θα είμαστε έτοιμοι με τις μάσκες στα σχολεία και θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΔΕ, η οποία έβαλε πλάτη.

Ευχαριστώ προσωπικά τον κύριο Γεραπετρίτη ο οποίος έμεινε ξάγρυπνος για να γίνουν όλα σωστά και ταυτόχρονα θα έχουμε και τα παγούρια για τα παιδιά για τα οποία πολλά ειρωνικά σχόλια άκουσα. Πλην όμως αποτελεί μία κίνηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η οποία στέλνει ένα διπλό μήνυμα στα παιδιά. Ότι πρέπει να προσέχουν πώς πίνει νερό και ότι πηγαίνουμε προς συνήθης ανακύκλωσης. Θέλω να κάνω μία έκκληση προς όλους.

Η χρήση μάσκας είναι το πιο προστατευτικό μέτρο για να μας προστατέψει από ένα δεύτερο κύμα κοροναϊού.  Ξέρω ότι δεν είναι ευχάριστο να τη φοράς για μία ολόκληρη μέρα.  Όμως αυτό μας λένε οι ειδικοί και θα ζητήσω πραγματικά από όλους να συμμορφωθούν με αυτές τις υποδείξεις γιατί είναι για το καλό τους. Είναι για το καλό των παιδιών των γονέων αλλά και των παππούδων. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κοροναϊό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τον ιό πίσω στο σπίτι στους γονείς και κυρίως στους παππούδες και τις γιαγιάδες οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί υπέδειξαν τη χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες».

«Έχουμε ήδη την πρώτη παρτίδα γρήγορων τεστ τα οποία χρησιμοποιούμε στη Λέσβο και δρομολογούμε και την προμήθεια και άλλων. Τα έχουμε πάει καλύτερα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας από ότι τα είχαμε πάει στην πρώτη φάση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.