Γεωργιάδης: Η Τουρκία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι η πολιτική των προκλήσεων δεν οδηγεί πουθενά

Γεωργιάδης: Η Τουρκία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι η πολιτική των προκλήσεων δεν οδηγεί πουθενά

«Θεωρώ αδιανότο να τα βάλει ο Ερντογάν με όλο τον πολιτισμένο κόσμο», επισήμανε ο υπ. Ανάπτυξης

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι ελπίζει να επικρατήσουν ψυχραιμότερες φωνές στην Τουρκία καθώς «αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αυτή η πολιτική των προκλήσεων δεν τους οδηγεί πουθενά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι η Άγκυρα αρχίζει να μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις και μαζεύει σιγά – σιγά τις προκλήσεις της, «διότι να τα βάλει ο Ερντογάν με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, το θεωρώ αδιανόητο».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε πρωτοφανή την πολιτική και διπλωματική υποστήριξη που έχει λάβει η Ελλάδα αλλά και τη στρατιωτική «με την έννοια των συμφωνιών που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός».

Τόνισε ότι η Αθήνα έχει στείλει το μήνυμα στην Άγκυρα πως εάν κινηθεί προς σύγκρουση έχει να χάσει, ενώ αν κατευθυνθεί προς την ειρήνη και τη συνεννόηση έχει καλόπιστους συνομιλητές για να βρεθεί λύση.

«Από τη μια ο Μητσοτάκης ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, από την άλλη διπλωματικά ενισχύει την Ελλάδα και από την άλλη προτείνει στον Ερντογάν διάλογο και προσφυγή στη Χάγη αν ο διάλογος δεν αποδώσει, για τα μοναδικά θέματα που συζητά η Ελλάδα, δηλαδή για την υφαλοκρηπίδα και τον καθορισμό της ΑΟΖ», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...