Αυτοί είναι οι έξι πυλώνες ανάπτυξης του Ελληνικού Στρατού απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Αυτοί είναι οι έξι πυλώνες ανάπτυξης του Ελληνικού Στρατού απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Αγορά μιας μοίρας Rafale, προμήθεια φρεγατών και προσλήψεις 15.000 ατόμων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με τα σταθερά βήματα που θα κάνει η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας παρουσίασε έξι βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του Ελληνικού Στρατού.

1. Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά αμέσως μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών Rafale με ταυτόχρονη αντικατάσταση των παλαιότερων Mirage. Πρόκειται για αεροσκάφη υπεροχής τέταρτης γενιάς που ενισχύει την αποτρεπτική μας ισχύ.

2. Το Πολεμικό Ναυτικό εκκινεί τη διαδικασία για την ένταξη στο στόλο του 4 νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου. Παράλληλα εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει 4 φρεγάτες Meko που διαθέτει. Θα ενισχυθούμε επίσης με 4 ελικόπτερα Romeo, τα πιο αξιόμαχα στον κόσμο.

3. Εμπλουτίζεται συνολικά το οπλοστάσιο των τριών κλάδων. Εξασφαλίζονται νέα αντιαρματικά, νέες τορπίλες και νέοι κατευθυνόμενο πύραυλοι.

4. Το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας. Ταυτόχρονα επαναξιολογείται το πλαίσιο της θητείας ώστε οι νέοι να αποκτούν δεξιότητες.

5. Ενεργοποιείται η αμυντική μας βιομηχανία. Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά εισέρχεται στρατηγικός επενδυτής και αναδιοργανώνεται η ΕΑΒ.

6. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία αλλά και τη θωράκισή τους από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «η Τουρκία απειλεί τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και υπονομεύει την ασφάλεια σε ένα ευαίσθητο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, κάτι που καταδίκασαν μόλις προχθές στην Κορσική όλα τα κράτη του ευρωπαϊκού νότου. Στις απειλές και τα συνθήματα η Ελλάδα αντιπαρατάσσει λογική και επιχειρήματα, γιατί η άλλη όψη της ισχύος μας είναι η αποτελεσματική διπλωματία. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι έχουμε πολλούς και ισχυρούς συμμάχους. Είμαστε μια χώρα ειρηνική, έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους γείτονές της, και με την Τουρκία».

Παρακαλούμε περιμένετε ...