Εξοπλιστικά: Επιστρέφουν στον αέρα τα Mirage- Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη

Εξοπλιστικά: Επιστρέφουν στον αέρα τα Mirage- Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη

Οι τρεις άξονες των ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αμυντική βιομηχανία

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρισκόμαστε για την επιστροφή των Mirage στους αιθέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που αφορούν όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα εξοπλιστικά αλλά και αναφορικά με όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού που επιβεβαιώνουν ανώτερες στρατιωτικές και δικαστικές πηγές, εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο η σύμβαση για την υποστήριξη των ελληνικών Mirage.

Αφορά το σύνολο του στόλους, δηλαδή 18 Mirage 2000 και 25 Mirage 2000-5.

Για την παραπάνω απόφαση υπήρχε πολύμηνη αναμονή καθώς εκκρεμούσε από τον Μάρτιο με τα κονδύλια να έχουν δεσμευτεί.

Οι τρεις εταιρείες υποστήριξης, Dassault , Thales και Safran αναμένεται να δώσουν τις προσφορές τους στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η ροή ανταλλακτικών.

Επισημαίνεται μάλιστα από το ρεπορτάζ, πως οι επισκευές και οι συντηρήσεις των μαχητικών θα γίνουν μέσα στις μονάδες πράγμα που σημαίνει πως πάρα πολύ σύντομα τα αεροσκάφη αυτά, όπλο πολύ σημαντικό για την Πολεμική Αεροπορία, θα πετούν ξανά.

Η παραπάνω εξέλιξη θα αποτελέσει στοιχείο των ανακοινώσεων που πρόκειται να κάνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος άξονας των ανακοινώσεων θα αφορά τα εξοπλιστικά ενώ ο δεύτερος άξονας θα έχει να κάνει με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς τα νέα όπλα- νέες επενδύσεις που θα απαιτήσουν και περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό για τον χειρισμό τους.

Τέλος το τρίτο σκέλος των ανακοινώσεων θα αφορά την ελληνική αμυντική βιομηχανία και την ενίσχυση της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά πιθανό ακόμη θεωρείται ο πρωθυπουργός στις ανακοινώσεις του να εξειδικεύσει και τον τρόπο με τον οποίον θα εμβαθύνει με την Γαλλία η αμυντική συνεργασία, ακόμη περισσότερο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...