Κυβερνητικές πηγές για πυρκαγιές: Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Κυβερνητικές πηγές για πυρκαγιές: Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Διαρκής επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς- Σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια

Με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, οι οποίοι βρίσκονται από νωρίς στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, για το συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επισημαίνουν επίσης, ότι στην Αττική, έγινε χρήση του 112 για την εκκένωση των οικισμών Αγ. Παντελεήμονα, 'Αρη, Αναβύσσου και ΑΤΕ αφού πρώτα στεγανοποιήθηκαν οι δρόμοι διαφυγής. Ο συνολικός αριθμός των δασικών πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο είναι 71 και σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια.