Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν θα μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τ.χλμ.

Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν θα μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τ.χλμ.

«Αν δεν θέλουν διαπραγματεύσεις, ας δουν τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις τα τελευταία 4 χρόνια»

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου στοχοποίησε το Καστελλόριζο.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να εγκλωβίσουν στις ακτές της μια χώρα 780.000 τ. χλμ. με ένα μικρό νησί 10 τ. χλμ.». «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό» πρόσθεσε και εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της λέγοντας: «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ».

«Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα» είπε και συμπλήρωσε ότι «όταν έρθει η ώρα, ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Αντί να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί μας, αφήνω το γεγονός ότι αγωνίζονται με "τσακισμένες" στρατιωτικές δυνάμεις, ας δουν με προσοχή τις διπλωματικές επιτυχίες και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι «αναμένουμε από τις χώρες τις ΕΕ οι οποίες αν και δεν μπόρεσαν να δώσουν καλές εξετάσεις στην Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη, να ακολουθήσουν μια συνεπή γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο». «Η Τουρκία όπως και στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων, έτσι και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει μέχρι τέλους την αποφασιστική της στάση και την ενεργή πολιτική της», ανέφερε.