Η Ρωσική πρεσβεία για την τουρκική Navtex για τις ρωσικές ασκήσεις

Η Ρωσική πρεσβεία για την τουρκική Navtex για τις ρωσικές ασκήσεις

Κάνει λόγο για fake news από ελληνικά ΜΜΕ για «πλάτες» της Μόσχας στην Τουρκία

Την αντίδραση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα προκάλεσαν δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου για την Navtex που εξέδωσε η Τουρκία για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα. Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Καταλήγει δε ότι «προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη Ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές ¨πλάτες¨ στην Τουρκία. Καλούμε εκείνα τα ελληνικά ΜΜΕ που προχώρησαν στη διάδοση της συκοφαντικής "πληροφορίας" να προβούν άμεσα και σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας στη δημοσίευση της απαραίτητης σε τέτοιες περιπτώσεις διάψευσης».

Παρακαλούμε περιμένετε ...