Σταϊκούρας: Πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα του ομολόγου

Σταϊκούρας: Πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα του ομολόγου

«Χθες έγινε μια εξαιρετικά επιτυχημένη έκδοση δεκαετούς ομολόγου, με το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει γίνει ποτέ»

Για την άντληση των 2,5 δισ. ευρώ από το δεκαετές ομόλογο, αλλά και το πως θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ από το δεκαετές ομόλογο για να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες και οι ανάγκες που έχει η κοινωνία - νοικοκυριά και επιχειρήσεις- πρέπει να έχεις τους ανάλογους πόρους, χρειάζεται δηλαδή, να έχεις ισχυρό ταμείο. Μεθοδικά και συστηματικά χτίζουμε αυτό το Ταμείο και το χτίζουμε με τους καλύτερους όρους για την οικονομία και την κοινωνία».

«Χθες έγινε μια εξαιρετικά επιτυχημένη έκδοση δεκαετούς ομολόγου, με το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει γίνει ποτέ έκδοση οποιασδήποτε διάρκειας ομολόγου - δεκαετίας, πενταετίας, τριετίας. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμα την υγειονομική κρίση αλλά και στο σχέδιο που ξετυλίγει για να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Με αυτόν τον τρόπο, μέσα στην κρίση, η Ελλάδα έχει "σηκώσει" από τις αγορές 7,5 δισ. ευρώ με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, που προστίθενται στα ταμειακά διαθέσιμα που υπήρχαν ή χτίστηκαν από την παρούσα κυβέρνηση» επεσήμανε και σημείωσε «Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχουμε περίπου το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων που είχαμε στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, δηλαδή περίπου στα 37,5 δισ. ευρώ».

Παρακαλούμε περιμένετε ...