Κυρανάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον άνεργο εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη

Κυρανάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον άνεργο εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη

Απάντηση του βουλευτή της ΝΔ για την κριτική στην δήλωσή του ότι οι νέοι φταίνε για την ανεργία

«Η κριτική που μου ασκεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και οι σύντροφοί τους είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξηγήσουμε μια ακόμα διαφορά αριστεράς-δεξιάς», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κώστας Κυρανάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι για την ανεργία φταίει, ότι οι ίδιοι οι άνεργοι και ιδιαιτέρως οι νέοι, δεν ψάχνουν σωστά για δουλειά, απαντά στην κριτική που του άσκησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Η αριστερά απέδειξε τόσα χρόνια ότι βλέπει τον άνεργο ως ένα ανήμπορο, μίζερο άνθρωπο. Τον θέλει εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη και μόνο αυτήν. Αν ο άνεργος βρει δουλειά και γίνει ανεξάρτητος οικονομικά, δεν έχει αξία για την αριστερά γιατί δεν μπορεί να του πουλήσει επιδόματα.

Εμείς βλέπουμε τον άνεργο άνθρωπο ως έναν ικανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας. Που αν προσπαθήσει, ψάξει, βελτιώσει δεξιότητες, κινηθεί με δυναμισμό και πίστη στις δυνατότητές του, μπορεί να βρει μια καλή δουλειά, όχι ένα επίδομα. Όλοι οι πρώην άνεργοι που σήμερα έχουν βρει δουλειά, θα σας πουν ότι το κατάφεραν με προσπάθεια. Εμείς θέλουμε μια κοινωνία που ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν, αυτούς που παλεύουν».

Παρακαλούμε περιμένετε ...