Το ΚΚΕ για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων

Το ΚΚΕ για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων

Ο Περισσός καλεί σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας γονείς, νέους και εκπαιδευτικούς

«Το παιχνίδι της κυβέρνησης με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, εξυπηρετεί μόνο τη μετάθεση της συζήτησης απ' το κεντρικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από τις συνθήκες που ανοίγουν τα σχολεία, αφού αυτές δεν προσφέρουν ασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το άνοιγμα των σχολείων.

Σημειώνει ότι «οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές, έχουν διατυπώσει δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα για το πώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, τα οποία αποτελούν και ξεκάθαρη απάντηση σε διάφορες μειοψηφικές αντιδραστικές απόψεις, που δεν έχουν άλλωστε καμία σχέση με τις διεκδικήσεις του κόσμου της εκπαίδευσης».

«Η κυβέρνηση απορρίπτει αυτά τα αιτήματα επικαλούμενη προκλητικά το δημοσιονομικό βάρος -λες και ο λαός μας δεν πληρώνει για τη μόρφωση των παιδιών του- ενώ την ίδια στιγμή κάνει "λάστιχο" τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που το Μάη -σε λιγότερο βεβαρημένες επιδημιολογικά συνθήκες- παρουσίαζε ως αναγκαία.

Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί διάφορες επιστημονικοφανείς θεωρίες για να πετάξει από πάνω της τις σοβαρές ευθύνες που έχει εξαιτίας της αντιλαϊκής και επικίνδυνης πολιτικής της» προσθέτει το σχόλιο του ΚΚΕ.

«Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς, νέοι και νέες έχουν κάθε λόγο να βρεθούν σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας, για να διεκδικήσουν τα αναγκαία μέτρα, να ελέγξουν αν και αυτές ακόμη οι διακηρύξεις της κυβέρνησης υλοποιούνται, αλλά και για να παλέψουν για ένα σχολείο με ουσιαστική ασφάλεια και μόρφωση» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας σύντροφος

    Αγαπητοί σύντροφοι καλά τα λέτε, αλλά δεν μας λέτε το πώς, όπως περίπου και κάθε κόμμα στην αντιπολίτευση. Μου θυμίζετε το ανέκδοτο της συνέλευσης των ποντικών που συσκέπτονταν ποιό θα κρεμάσει το κουδούνι στη γάτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...