Επικυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου

Επικυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία καταγράφηκαν 178 «ναι», 26 «όχι» ενώ 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών»

Στο Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η ολομέλεια της Βουλής κύρωσε τη συμφωνία Αθηνών - Καΐρου με 178 "ναι" (ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής), 26 "όχι" (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25) ενώ 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν "παρών". Απουσίαζαν 15 βουλευτές εκ των οποίων 2 βουλευτές της ΝΔ και 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου με τις οποίες συντάσσονταν με τη θέση του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τη ΝΔ απουσίαζαν για λόγους υγείας ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης και ο βουλευτής Πρεβέζης, Στέργιος Γιαννάκης, οι οποίοι είχαν ενημερώσει με επιστολές τους ότι εάν μπορούσαν να παραστούν στην ψηφοφορία, θα υπερψήφιζαν τη συμφωνία, Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν λόγω κωλύματος ή ασθενείας οι βουλευτές Λάρισας 'Αννα Βαγενά, Α' Θεσσαλονίκης Χρ. Γιαννούλης, Α' Θεσσαλονίκης Κ. Ζουράρις, Καρδίτσας Σπ. Λάππας και Χίου Α. Μιχαηλίδης. Με επιστολές τους, οι πέντε βουλευτές ενημέρωσαν ότι εάν παρίσταντο στην ψηφοφορία θα δήλωναν "παρών".

Η συμφωνία με την Αίγυπτο επί της αρχής και των άρθρων υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθες από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών». ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

1
σχόλιο
  1. avatar navigator

    Καλα, το ΚΚΕ τι εχει ψηφισει μεχρι σημερα για ψηφισει και τωρα.
    Σε Ολα οχι, παρων καμια φορα, η' κατεβαινει με δικη του προταση.
    Αλλα για φεστιβαλ πρωτοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...