Πληγείσες αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες στην Εύβοια επισκέφθηκε ο Βορίδης

Πληγείσες αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες στην Εύβοια επισκέφθηκε ο Βορίδης

Ο υπουργός έλαβε μέρος σε σύσκεψη στο Μέγαρο Π.Ε. Ευβοίας στη Χαλκίδα

Αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων στην Εύβοια επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης βρέθηκε στην περιοχή του Βασιλικού, του Πισσώνα, της Αμφιθέας καθώς και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τριάδας, «Νέα Γη» όπου συνομίλησε με αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων των περιοχών.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός έλαβε μέρος σε σύσκεψη στο Μέγαρο Π.Ε. Ευβοίας στη Χαλκίδα όπου, συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας καθώς και εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου είναι να αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα και τόνισε ότι για τον λόγο αυτό έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι αποζημιωτικοί μηχανισμοί που διαθέτει το ΥπΑΑΤ (de minimis, ΠΣΕΑ, ΕΛΓΑ) προκειμένου, με την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η αποζημίωση των πληγέντων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα υπάρξει και εξατομικευμένη διαδικασία για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν καλύπτονται από τους υφιστάμενους αποζημιωτικούς μηχανισμούς».

Τον κ. Βορίδη συνόδευαν ο γ.γ του ΥΠΑΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι τοπικοί βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου και Θανάσης Ζεμπίλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Γιώργος Κελαηδίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, Δημήτρης Βουγδάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Ηλία Μπουρμάς, ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού, Κώστας Γαλάνης καθώς και η δήμαρχος Χαλκιδαίων, Έλενα Βάκα και ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Γεώργιος Ψάθας.