Τουρκικά παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο:  Εντός ελληνικής υφαλοκρήπιδας το Oruc Reis – Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό

Τουρκικά παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο:  Εντός ελληνικής υφαλοκρήπιδας το Oruc Reis – Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό

Πλήρης αλληλεγγύη στην Ελλάδα από τους «27» της Ευρώπης – Η συνάντηση Δένδια - Πομπέο

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε πάλι πορεία και πλέον κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την πλήρη υποστήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έκτακτο συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, θα συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 28 Αυγούστου, ενώ ολοκληρώθηκε, μετά από μία ώρα, η συνάντηση Δένδια - Πομπέο στην Βιέννη.

Γερμανία: Να τερματιστούν οι προκλήσεις

«Οι προκλήσεις πρέπει να τερματιστούν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πολιτική λύση, μέσω ενός απευθείας διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και προεδρεύων του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο Χάικο Μάας, λίγο πριν από την έναρξη της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί, όπως είπε, το ζήτημα «των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας».