Κρίση στο Αιγαίο: Πού κινείται αυτήν την ώρα το Oruc Reis – Επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ

Κρίση στο Αιγαίο: Πού κινείται αυτήν την ώρα το Oruc Reis – Επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ

Σε εξέλιξη προσπάθεια και από άλλους ηγέτες κρατών μελών της Ε.Ε.

Tο τουρκικό ερευνητικό πλοίο  «Oruc Reis» άλλαξε ξανά κατεύθυνση  και κινείται πλέον  νοτιοδυτικά, εντός της κυπριακής ΑΟΖ μέχρις ώρας,  και  εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα έχει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ομιλία του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διπλωματική πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Για να επιτευχθεί αυτός θα πρέπει η Τουρκία να κάνει κινήσεις που με τις ενέργειες της έχει οδηγήσει την κατάσταση σε κλιμάκωση. Σήμερα θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με τον κ. Ερντογάν. Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια και από άλλου ηγέτες κρατών μελών της Ε.Ε. Η Γερμανία ως προεδρεύουσα χώρα επιχειρεί να διαδραματίσει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «NEWSROOM».