Αχτσιόγλου: Κάθε μήνα και ένα νέο αρνητικό ρεκόρ ανεργίας

Αχτσιόγλου: Κάθε μήνα και ένα νέο αρνητικό ρεκόρ ανεργίας

Αιχμηρό σχόλιο από την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα καυστικό σχόλιο αναφέρθηκε στην αύξηση της ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρει «τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψαν νέο άλμα της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου, ενώ στο 11μηνο διακυβέρνησηςτης ΝΔ χάθηκαν σχεδόν 200.000 θέσεις εργασίας». Υποστηρίζει δε, ότι «στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν καταγράφονται ως άνεργοι, γιατί χαρακτηρίζονται μη ενεργός πληθυσμός, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας».

Η κ. Αχτσιόγλου διερωτάται «πόσα άλλα στοιχεία να έρθουν στο φως, για να γίνει σαφές ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας είναι καταστροφική;» και προσθέτει: «Κι όμως, η ΝΔ επιμένει στην ίδια συνταγή και μάλιστα σκοπεύει να την ενισχύσει σύμφωνα με το "αναπτυξιακό" σχέδιο Πισσαρίδη».

Καταλήγει δε αναφέροντας ότι «είναι λοιπόν πια καθαρό και στον πλέον καλοπροαίρετο: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με "κακή διαχείριση" και "επιμέρους αστοχίες", αλλά με συγκεκριμένο προσανατολισμό της κυβέρνησης για διάλυση του κόσμου της εργασίας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...