Γ. Τσίπρας: Η χώρα οδηγείται σε ραγδαία φτωχοποίηση

Γ. Τσίπρας: Η χώρα οδηγείται σε ραγδαία φτωχοποίηση

Ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ύφεση στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν την πανδημία

«Η χώρα οδηγείται σε ραγδαία φτωχοποίηση εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και δυστυχώς η ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι αρκετή για να αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες της ύφεσης».

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Αη Γιάννη - Μεσαμπελιών στο πάρκο Μικράς Ασίας στο Ηράκλειο. Ο Γιώργος Τσίπρας υπενθύμισε, ότι η ύφεση στην Ελλάδα άρχισε πριν από την πανδημία.

Όπως είπε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εκλέχτηκε υποσχόμενη εκτίναξη της ανάπτυξης, όχι μόνο δεν υλοποίησε την υπόσχεσή της, αλλά διέκοψε μια πορεία 12 τριμήνων συνεχούς αύξησης του ΑΕΠ, που είχε πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ξαναγύρισε τη χώρα στην ύφεση από τον Οκτώβριο του 2019. «Η πανδημία ήρθε στη συνέχεια ως σωτήριο άλλοθι για τη ΝΔ και κάλυψε τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμη για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο και για τη διαμόρφωση του πολιτικού προγράμματος με το οποίο η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα απευθυνθεί στους πολίτες στις επόμενες εκλογές, ενώ δεν απέφυγε την αυτοκριτική για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Έπρεπε να είμαστε ακόμη πιο λαϊκή κυβέρνηση, δηλαδή να ακούμε περισσότερο τους πολίτες και τις αγωνίες τους, και έπρεπε επίσης να είμαστε πιο αποτελεσματικοί», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.