Μητσοτάκης στο υπουργικό: Να δίνουμε εμείς το καλό παράδειγμα με τη μάσκα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Να δίνουμε εμείς το καλό παράδειγμα με τη μάσκα

«Για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάπτυξης δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό»

Στους πόρους του Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ότι η συνεδρίαση γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Ήταν να μην κάνουμε αυτό το υπουργικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, όμως για λόγους συμβολισμού και λαμβάνοντας υπόψη και τη σημασία που αποδίδουμε στο να τηρούνται απόλυτα τα μέτρα, τα οποία μας έχει εισηγηθεί η επιτροπή των επιστημόνων, έκρινα ότι θα κρατήσουμε ακόμα τα υπουργικά συμβούλια για το επόμενο διάστημα με αυτήν τη μορφή. Και βέβαια θα πρέπει και εμείς να δίνουμε το καλό παράδειγμα, όποτε βρισκόμαστε σε συνθήκες συγχρωτισμού και σε εσωτερικούς χώρους να φοράμε τη μάσκα, όπως ήδη το κάνουμε στο Κοινοβούλιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε τη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης «μοναδική ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό, την ανασυγκρότηση και τον συνολικό παραγωγικό αναπροσανατολισμό της εθνικής οικονομίας» και ξεκίνησε την εισαγωγική τοποθέτησή του με αναφορά στην «ιστορική απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες».

Όπως είπε, «το συνολικό ποσό, το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί η χώρα, τα 72 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή, που αποτελούν το άθροισμα των νέων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και των τακτικών πόρων του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, ουσιαστικά συγκροτούν τη μεγαλύτερη σε καιρούς ειρήνης και δημοσιονομικής ομαλότητας χρηματοδότηση που είχε ποτέ η χώρα μας. Κατά συνέπεια, συνιστούν και μία μοναδική ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό, την ανασυγκρότηση και τον συνολικό παραγωγικό αναπροσανατολισμό της εθνικής οικονομίας».