Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται η πολιτική ζωή με κασέτες

Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται η πολιτική ζωή με κασέτες

«Σε ό,τι με αφορά δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω»

«Ουδέποτε παρενέβην σε μια έρευνα ούτε θα το έκανα ποτέ», καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στο αξιακό σύστημα της, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη σε χθεσινή παρέμβαση της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «τώρα που κλείσαμε δυο χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι πιστεύω ακράδαντα ότι θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για να δικαιωθούν οι άνθρωποι που χάθηκαν άδικα. Είμαι βέβαιη ότι θα γίνει γιατί είμαι από αυτούς που εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη». Τόνισε πως σε ό,τι την αφορά «προφανώς δεν θα αφήσω να πέσει τίποτα κάτω» και ότι θα κάνει όλα όσα χρειάζεται για να υπερασπιστεί και τον εαυτό της «αλλά και για να προστατευθεί η θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας». «Γιατί δε μπορούμε να επιτρέψουμε η πολιτική ζωή της χώρας να παίζεται με κασέτες», είπε.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι τη σοκάρει «που υπάρχει συνομιλία η οποία λέει για πράξεις αξιωματικών στις φωτιές του 2017, με ρίσκο να πεθάνουν άνθρωποι οι οποίοι μιλούν για παιχνίδι θέσεων». Ότι επίσης τη σοκάρει ότι «ο άνθρωπος που φέρεται να αναφέρεται εκεί είναι κάποιος ο οποίος επιβραβεύτηκε αργότερα από την κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού της». Επιπλέον, τη σοκάρει που, όπως είπε, «βλέπουμε καθημερινά ότι τα χρόνια που κυβερνούσαμε δρούσε ένας παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος μαγνητοφωνούσε παράνομα βάσει του Συντάγματος της χώρας» και πως «στις μέρες μας απειλείται η δημοκρατία και οι θεσμοί».

Είπε πως όποιος αποπειράται να σπιλώσει την πολιτική πορεία της, το αξιακό της σύστημα και την προσωπικότητά της, «θα τη βρει απέναντι». Και ότι, ακόμη, από τη μια πλευρά υπάρχει μια εφημερίδα (η «Καθημερινή») «η οποία δημοσιεύει και βεβαίως είναι δικαίωμά της να το κάνει, δεν είναι όμως δικαίωμα της να υιοθετεί ως αληθή αυτά τα οποία αναφέρονται και όσα με αφορούν». «Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, δεν είναι δική μου δουλειά», είπε, προσθέτοντας ότι «οι έρευνες ξεκίνησαν επί των ημερών μας, ολοκληρωθήκαν επί των ημερών μας, κατατέθηκαν πορίσματα, είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Σχολίασε ότι την εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η μήνυση του πραγματογνώμονα γίνεται δύο χρόνια μετά. «Εφόσον έχει υποστεί όλα αυτά προς τι η καθυστέρηση δύο ετών;», ρώτησε. Σχετικά με τις τότε έρευνες της δικαιοσύνης για άσκηση πιέσεων στον κ. Λιότσο, η κ. Γεροβασίλη είπε αφενός ότι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει η ίδια κάτι τέτοιο και αφετέρου ότι ο εισαγγελέας είχε ορίσει τον κ. Λιότσο ως πραγματογνώμονα από την πλευρά της Δικαιοσύνης, τον οποίο δε, «δεν έτυχε να γνωρίζω. Δεν χρειάστηκε να γνωρίσω. Έτσι κι αλλιώς αυτή είναι μια διαδικασία η οποία παραγγέλλεται και εκτελείται χωρίς εμπλοκή του υπουργού». Για το θέμα των «πολιτικών πιέσεων», σχολίασε ότι ήταν κάτι για το οποίο ενημερώθηκε «όπως όλοι οι πολίτες από το δημοσίευμα». Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «ακούγονται δύο φωνές σε μία συνομιλία. Εγώ είμαι τρίτος άνθρωπος που αναφέρεται το όνομά μου σε συνομιλία. Έχω καταθέσει μήνυση κατά των φερόμενων συνομιλητών». Είπε πως δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί και πως «όταν τους βρει η δικαιοσύνη και το μάθω και εγώ, και όταν αποφανθεί περί γνησιότητας ή μη τότε θα δω πώς θα κινηθώ».

Είπε ότι με την προσωπική της μήνυση προκαλείται η έρευνα, ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη πως η δικαιοσύνη θα τα ερευνήσει και πως «όποιος είναι υπεύθυνος θα αποκαλυφθεί μιας και η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Η κ. Γεροβασίλη έβαλε κατά της ΝΔ και του κυβερνητικού εκπροσώπου σχολιάζοντας τα εξής: «Η ΝΔ να κάνει τη δουλειά της. Δεν θα μου υποδείξει κανείς τι να κάνω και μάλιστα ο κ. Πέτσας ο οποίος αναγνώρισε στην προσφυγή μου στη δικαιοσύνη την απειλή».