Συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν, Σάντσεθ και Κόντε

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν, Σάντσεθ και Κόντε

Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ και τους τρεις ισχυρούς του Ευρωπαϊκού Νότου θα έχει εντός ολίγου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, μετά από τρεις ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων και ενόψει ενός διαφαινόμενου ναυαγίου για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, θα έχει στο Περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατ' ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό και τον Ισπανό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ αντίστοιχα. Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Νωρίτερα, με σύντομη παρέμβασή του μέσω Twitter, o Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής. Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Από την μία έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών – συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, οι οποίες υπερασπίζονται τους ευρωπαϊκό όραμα και τους ευρωπαϊκους θεσμούς– και από την άλλη λίγες χώρες, τις λεγόμενες "φειδωλές"».