Δημοσκόπηση: Πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση: Πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση

Τι απαντούν για την οικονομία, την πανδημία και το μεγαλύτερο φόβο τους

Την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση εκφράζουν έναν χρόνο μετά τις εκλογές οι πολίτες σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Marc, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε σήμερα από τον Alpha.

Ειδικότερα, στο ερώτημα πώς αξιολογείται την κυβέρνηση, το 42% απαντά θετικά, το 23,2% απαντά μάλλον θετικά, το 23,2% αρνητικά και το 10,7% μάλλον αρνητικά.

Στο δε ερώτημα ποιον θεωρείται καλύτερο πρωθυπουργό, το 58,1% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 24,8% τον Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και τι πιστεύουν για την κατάσταση, αν ήταν σήμερα κυβέρνηση, το 52,6% απαντά ότι θα ήταν χειρότερα, το 26,7% ότι θα ήταν περίπου τα ίδια και το 15,6% ότι θα ήταν καλύτερα.

Στο εάν κατέρρευσε το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ από τις υποθέσεις Μιωνή-Καλογρίτσα, το το 57,2 απαντά θετικά και το 24,6% αρνητικά.

Αλλά και στο ερώτημα, εάν θεωρείται ότι πρέπει να στηρίξει η αντιπολίτευση μία εθνική γραμμή της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας, το 85,8% απαντά θετικά.

Ακόμη και για την παρούσα οικονομκή κρίση, το 52,2% επιρρίπτει την ευθύνη στην πανδημία, το 16,8% στην κυβέρνηση, το 14,5% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 10,3% σε παράγοντες της αγοράς.

Στο ερώτημα εάν νιώθετε λόγω των εξελίξεων, ότι θα κινδυνέψει η θέση εργασίας της, το 73,1% απαντά αρνητικά και το 26,2% θετικά.

Τέλος, στο ερώτημα εάν φοβάστε περισσότερο να επηρρεαστεί η υγεία των ίδιων και της οικογένειας σας ή να επηρρεαστούν αρνητικά τα οικονομικά σας, το 56,9% απαντά και τα δύο, το 28,9% απαντά η υγεία και το 12,9% τα οικονομικά.