Αχτσιόγλου: Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς δικαστικές διαδικασίες

Αχτσιόγλου: Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς δικαστικές διαδικασίες

«Το ΣτΕ επιβεβαίωσε την αντισυνταγματικότητα των οριζόντιων περικοπών που είχε κάνει στις συντάξεις ο κ. Βρούτσης»

«Τα αναδρομικά πρέπει να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση δεν πρέπει επ' ουδενί να τους εμπλέξει σε δικαστικές διαδικασίες και να τους αναγκάσει σε δικαστικά έξοδα, θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά σε όλους, όπως πια επισήμως το δικαιούνται», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στον «Real FM 97,8».

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το ΣτΕ επιβεβαίωσε την αντισυνταγματικότητα των οριζόντιων περικοπών που είχε κάνει στις συντάξεις ο κ. Βρούτσης, ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά» και επίσης «επιβεβαίωσε πως με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση τον Μάιο του 2016 αυτή η αντισυνταγματικότητα θεραπεύτηκε».

Μιλώντας για την οικονομία, σημείωσε ότι «το βάθος της ύφεσης που προδιαγράφεται μεγάλο και κυρίως η εκτίναξη της ανεργίας δεν είναι νομοτέλεια αλλά συνέπεια των επιλογών της κυβέρνησης». Τόνισε ότι τεράστια τμήματα «αόρατων» εργαζομένων δεν έχουν καν πρόσβαση στο «πενιχρό» επίδομα των 530 ευρώ και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως στις τουριστικές περιοχές σχεδόν το 80% των εργαζομένων δεν έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει στηρίξει ούτε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Για το πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής, η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε ότι «το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο και προεξοφλημένο», δηλαδή ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, υπό τις οδηγίες του κ. Μητσοτάκη, είχε αποφασίσει ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Παπαγγελόπουλο για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis, ανεξάρτητα με το πώς εξελίχθηκε η διαδικασία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για να στηθεί μία τέτοια κατηγορία». Αντίθετα, επισήμανε, «αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι η ΝΔ επιμένει με μεγάλη ένταση να μην παραδέχεται και να μην αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο της Novartis», καθώς «μετά και την ομολογία της ίδιας της εταιρείας, η ΝΔ, αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καθαρίσει την υπόθεση, επιμένει στο να θέλει να τη συγκαλύψει και να την κουκουλώσει».

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φτιαχτεί ένα βούρκος που αναπαράγεται, κινείται και τροφοδοτείται διαρκώς, με καταγραφές ιδιωτικών συνομιλιών και μία λασπολογία χωρίς τέλος, προκειμένου να μην συζητούμε τα πραγματικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα». Σε αυτό «υπάρχει καθοδήγηση από την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αντιστρέψει την προσοχή από τη συζήτηση των ουσιαστικών προβλημάτων», συμπλήρωσε.