Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης να δώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους

Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης να δώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του ΣτΕ

Για δικαίωση των συνταξιούχων από τις περικοπές που τους είχε επιβάλει ο κ. Βρούτσης ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της κυβέρνησης Σαμαρά, κάνει λόγο η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά.

Παράλληλα, η πρώην υπουργός καλεί τον κ. Βρούτση, να δώσει σε όλους τους συνταξιούχους που δικαιούνται τα αναδρομικά και όχι μόνο σε αυτούς που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, προκειμένου να μην τους αναγκάσει σε δικαστικά έξοδα, για να πάρουν αυτό που δικαιούνται, όπως αναφέρει.

Ειδικότερα, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει: «Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων επιβεβαίωσε την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στις συντάξεις που είχε επιβάλει ο κ. Βρούτσης ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οκτώ χρόνια μετά, το ΣτΕ αποκαθιστά τους συνταξιούχους για την περίοδο από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι το Μάιο του 2016, καθώς ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 που ψηφίστηκε τότε, θεράπευσε αυτήν την αντισυνταγματικότητα.

Το ελάχιστο που έχει να κάνει πλέον ο κ. Βρούτσης για τις αντισυνταγματικές περικοπές του, είναι να δώσει σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους τα αναδρομικά που δικαιούνται. Είναι αδιανόητο να αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε δικαστικά έξοδα για να πάρουν αυτό που έχει κριθεί ότι δικαιούνται».

Παρακαλούμε περιμένετε ...