Σκυλακάκης: Δεν γίνεται να μαζευόμαστε στα πανηγύρια-Καταστροφή αν οδηγηθούμε σε νέα μέτρα

Σκυλακάκης: Δεν γίνεται να μαζευόμαστε στα πανηγύρια-Καταστροφή αν οδηγηθούμε σε νέα μέτρα

Ο υφυπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μία βίαιη ύφεση το τρίτο τρίμηνο του έτους

«Καμπανάκι» χτύπησε ο υφ. Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, Θοδωρής Σκυλακάκης, αναφορικά με τις απερίσπκεπτες συμπεριφορές εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού, οι οποίες μπορεί να επιφέρουν σημαντική ζημιά και στην οικονομία.

Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα πανηγύρια λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν γίνεται να μαζευόμαστε στα πανηγύρια και να χορεύουμε» ενώ μίλησε και για τις απώλειες εσόδων λόγω του μειωμένου τουρισμού.

«Αυτό που με ανησυχεί εμένα δεν είναι τα μειωμένα έσοδα, αλλά η ύφεση που έχουμε μπροστά μας και προέρχεται από το γεγονός ότι φέτος δεν υπάρχει σημαντικός τουρισμός μέχρι και σήμερα στη χώρα μας. Από ‘δω και πέρα είναι σαν να περπατάμε σε ένα… λεπτό στρώμα πάγου χορεύοντας με παγοπέδιλα, κινδυνεύοντας ανά πάσα ώρα και στιγμή να πέσουμε μέσα.

Παρατηρώ τους συμπολίτες μας να έρχονται προς το μέρος μου και σχεδόν τους απωθώ για να μην με χαιρετίσουν. Υπάρχει δυστυχώς ένας εφησυχασμός ότι η πανδημία πέρασε ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Με τον κορονοϊό θα πρέπει να ζήσουμε τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου με αρχές του χειμώνα στην καλύτερη περίπτωση, που σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε ότι σε αυτό το διάστημα δεν αγκαλιαζόμαστε. Δεν γίνεται να μαζευόμαστε στα πανηγύρια και να χορεύουμε» τόνισε.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κατέληξε λέγοντας πως: «αν συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα και τηρούμε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, μπορούμε να κάνουμε το 95% των δραστηριοτήτων μας όπως και πριν την πανδημία. Εάν όμως μέσα από τις συμπεριφορές μας οδηγηθούμε σε νέα μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού, θα είναι καταστροφή για όλους μας. Το τρίτο τρίμηνο του έτος για το κράτος μια απώλεια εσόδων της τάξης των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, λόγω του μειωμένου τουρισμού ενώ πλήγμα θα υποστούμε και από την υστέρηση στις εισαγωγές. Συνεπώς θα έχουμε μια βίαιη ύφεση και το τρίτο τρίμηνο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...