Χρυσοχοΐδης: Ο νόμος για τις δημόσιες συναθροίσεις θα εφαρμοστεί

Χρυσοχοΐδης: Ο νόμος για τις δημόσιες συναθροίσεις θα εφαρμοστεί

Απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νόμος για τις δημόσιες συναθροίσεις θα εφαρμοστεί, επειδή υπακούει στην κοινή λογική», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε παρέμβασή του, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, ότι η δήλωσή του αυτή γίνεται χωρίς διάθεση σύγκρουσης ή πρόθεσης επίδειξης δύναμης. «Δεν είναι δήλωση αυταρχισμού, αλλά πράξη ευθύνης» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί, γιατί από μια διαδήλωση θέλουμε να θυμόμαστε τα συνθήματα και τους σκοπούς για τους οποίους έγινε, όχι για τα επεισόδια, τις φθορές, την ταλαιπωρία και την ένταση», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας μάλιστα ότι «η Ελλάδα αναστενάζει στα γήπεδα και η Δημοκρατία στις συγκεντρώσεις» και «αυτό θα αλλάξει».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απευθύνθηκε επίσης στον «διαχρονικό φίλο», τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινό εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Ραγκούση, διότι «τάχα κάθομαι με ανθρώπους που έβλαψαν την Ελλάδα». «Γιάννη, εσύ σκέψου ποια σημαία κρατάς σήμερα, σκέψου καλά ποιος καταστρέφει σήμερα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γέννησε μια κληρονομιά καταστροφικής πόλωσης. Το κόμμα που συμμετέχεις, την έχει ακόμα σημαία, την εχθροπάθεια και την πόλωση. Τη λέω καταστροφική, διότι καταργεί βασικό κεκτημένο μεταπολίτευσης: ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι να μην είναι εχθροί, και τα μεγάλα κόμματα να εξισορροπούν τις εθνικολαϊκιστικές τάσεις, με το μεταρρυθμιστικό τους έργο».

Πρόσθεσε επίσης, ότι «το κεκτημένο αυτό πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη θεσμική παρακμή που ακολουθεί η ηγεσία του. Εγώ, σε αυτό το πολύτιμο κεκτημένο παραμένω αμετακίνητος. Ήταν η πυξίδα της πολιτικής μου στάσης. Χαίρομαι που συνεισφέρω στην επαναφορά του κεκτημένου αυτού, για να γυρίσουμε σελίδα μεταρρυθμίζοντας και όχι καταστρέφοντας». Κατέληξε, δε, λέγοντας στον κ. Ραγκούση: «Χαίρομαι Γιάννη, που επιτέλους η χώρα αναπνέει σήμερα, έξω από ένα τοξικό, φωνακλάδικο κλίμα ανορθολογισμών, συνωμοσιολογίας και αντιφιλελευθερισμού».

Μετά την ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη, ανακοινώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχλής και επί των άρθρων 1-14 του νομοσχεδίου, που αφορούν στις διαδηλώσεις καθώς και επί του άρθρου 19 για τη «Σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».