Μητσοτάκης για Ελληνικό: Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα

Μητσοτάκης για Ελληνικό: Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα

«Εργαστήκαμε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις»

Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης εργασιών της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό. «Όλο το κυβερνητικό επιτελείο, εργάστηκε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε πολλές νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν» εξήγησε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς που εργάστηκαν για να ξεκινήσει το έργο. Τον υπουργό Ανάπτυξης 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε τη συνολική εποπτεία του έργου, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τους υφυπουργούς, τον Νίκο Παπαθανάση και τον Δημήτρη Οικονόμου που συνεργάστηκαν άψογα, όπως είπε, με τους γενικούς γραμματείς και όλα τα στελέχη της διοίκησης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν και οι αντιλήψεις για το πως αντιλαμβανόμαστε τη χρήση του δημοσίου χώρου. «Διότι εδώ στο Ελληνικό συγκρούστηκαν για πολλά χρόνια δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Η μια που ήθελε τον χώρο τεράστιο πάρκο, λαχανόκηπο, τελικά μια αντίληψη αδράνειας, και η άλλη αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργική όσμωση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος έρχεται και επενδύει σημαντικά κεφάλαια, με το δημόσιο το οποίο θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο και εξασφαλίζει ταυτόχρονα ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους κατοίκους της Αττικής» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

1
σχόλιο
  1. avatar Γιώργος

    Από την δεκαετία του 90 υπάρχουν σχέδια σε κάποιο συρτάρι για κατασκευή πίστας f1.
    Σήμερα 30 χρόνια μετά ακούμε ότι ήταν πολύ δύσκολο να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα...
    Οι γνώστες του αθλήματος γνωρίζουν περισσότερα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...