Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό ο πρωθυπουργός

Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό ο πρωθυπουργός

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα

Στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 8:30, θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στην έναρξη των εργασιών, καθώς όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην αυριανή παρουσία του πρωθυπουργού στο πρώην αεροδόμιο, πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Ο κ. Πέτσας τόνισε, ότι «πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου Αττικής και επισήμανε ότι:

«- Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας.

- Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής, όπως οδοποιίας, 50 χλμ. πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ και λοιπών δικτύων.

- Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μία ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.

- Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.

- Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του».

Ο κ. Μητσοτάκης στις 10:30 θα απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.