Σκυλακάκης: Δεν θα πληρώσουν φόρο οι επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν φέτος ζημιές

Σκυλακάκης: Δεν θα πληρώσουν φόρο οι επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν φέτος ζημιές

«Το 2022 και το 2023 η οικονομία θα έχει επανέλθει με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης», το μήνυμα του υφ. Οικονομικών

Την αισιοδοξία του ότι τόσο το 2022 όσο και το 2023, η ελληνική οικονομία θα έχει επανέλθει με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και ότι το 2021 θα μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Τα έσοδα από τους φόρους επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που θα εισπράξει το κράτος και θα αφορά το 2020 θα είναι μειωμένα λόγω της πανδημίας» ανέφερε αρχικά ο κ. Σκυλακάκης και συμπλήρωσε πως εκτιμά ότι «το 2022 και το 2023 η ελληνική οικονομία θα έχει επανέλθει με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ θα υπάρχουν και μεγάλες απορροφήσεις καινούριων χρημάτων».

Επιπλέον, ο υφυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και μιας τρίτης επιστρεπτέας προκαταβολής που θα αφορά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όπου θα δίνεται η δυνατότητα να παίρνουν χρήματα χωρίς διαμεσολάβηση, ενώ τόνισε ότι επιχειρήσεις που θα έχουν ζημιές δεν θα πληρώσουν φόρο, καθώς αν πληρώσουν φόρο φέτος, του χρόνου το κράτος θα κληθεί να τους τα επιστρέψει. «Το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο αλλά εξατομικευμένο εξετάζοντας μια προς μια τις επιχειρήσεις».

Τέλος, όσον αφορά τα δάνεια με κρατική εγγύηση και τις δυσκολίες στην πρόσβαση που αντιμετωπίζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω των κριτηρίων που έχουν θεσπίσει οι τράπεζες, ο κ. Σκυλακάκης προανήγγειλε πως «θα αλλάξουν τα κριτήρια έτσι ώστε οι επιχειρήσεις που αποκλείονταν από το πρόγραμμα επειδή είχαν κάτω από τα μισά κεφάλαια και θεωρούνταν προβληματικές να μπορούν να πάρουν χρήματα από το εγγυοδοτημένο πρόγραμμα. Οι επιχειρήσεις αυτές που δεν βρήκαν κεφάλαια και δεν έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν είναι προβληματικές, αλλά ήρωες» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Παραπολιτικά 90,1 (01.07.2020)

Συνέντευξή μου στα Παραπολιτικά 90,1 και στον δημοσιογράφο Παν. Τζένο.

Δημοσιεύτηκε από Theodoros Skylakakis στις Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

Παρακαλούμε περιμένετε ...