Την Τρίτη η οριστική λίστα των χωρών για τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα

Την Τρίτη η οριστική λίστα των χωρών για τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα

Θα προηγηθούν σχετικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την Τρίτη 30 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαβουλεύσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα.

Αυτό τόνισαν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή ερωτήματα για το τι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, για αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές από και προς τρίτες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του ανοίγματος της χώρας στον τουρισμό την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ανασκόπηση των μέτρων που έχουν ληφθεί και διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Συζητήθηκαν, επίσης, ο τρόπος πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ, τα πρωτόκολλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας (οι σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στο site του υπουργείου Εξωτερικών,<www.mfa.gr καθώς και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό