Επίσκεψη μήνυμα στην Άγκυρα του Νίκου Δένδια στην Τυνησία

Επίσκεψη μήνυμα στην Άγκυρα του Νίκου Δένδια στην Τυνησία

Μετά το «όχι» της Τύνιδας στον Ερντογάν για παραχώρηση λιμανιού για βάση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού

Επίσκεψη με νόημα στην Τυνησία πραγματοποιεί αύριο Δευτέρα 29 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου στο επίκεντρο των συναντήσεων του θα βρεθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας, μετά το «όχι» που εισέπραξε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Τύνιδα, στο αίτημά του να χρησιμοποιήσει η Τουρκία λιμάνι της Τυνησίας ως βάση του Πολεμικού της Ναυτικού. Ο κ. Δένδιας θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στην Τυνησία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Kais Saied και τον Πρωθυπουργό, Elyes Fakhfakh, ενώ θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του, Noureddine Erray.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης, θα συζητηθούν το Μεσανατολικό και οι σχέσεις ΕΕ-Τυνησίας.

Τέλος, θα υπογραφεί Συμφωνία Θαλασσίων Μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών.