Βαρβιτσιώτης: H οποιαδήποτε προσπάθεια στρατιωτικοποίησης θα απομονώσει την Τουρκία

Βαρβιτσιώτης: H οποιαδήποτε προσπάθεια στρατιωτικοποίησης θα απομονώσει την Τουρκία

«Το Βερολίνο αντιλαμβάνεται την επιθετικότητα της Τουρκίας»

H Τουρκία έχει λάβει ήδη το μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οποιαδήποτε προσπάθεια στρατιωτικοποίησης θα την απομονώσει και θα ανατρέψει το πλαίσιο των σχέσεων της με την ΕΕ, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως σε συνομιλία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη - παρά να απομακρύνεται - τόσο σε επίπεδο ρητορείας, αλλά και όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Μιλώντας για τον ρόλο της Γερμανίας, επισήμανε ότι το Βερολίνο αντιλαμβάνεται την επιθετικότητα της Τουρκίας, την παραβίαση του Διεθνούς δικαίου και τον εκβιασμό με την εργαλειοποίηση των προσφυγικών ροών, αλλά και πως οποιαδήποτε επιβουλή της ελληνικής κυριαρχίας θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στο οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.