Μητσοτάκης: Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Μητσοτάκης: Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Τέσσερις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας

Τέσσερις ακόμα νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού".

Το πρώτο, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμα 200 εκατ. και μέχρι τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% εργοδοτικών εισφορών και αν χρειαστεί αυτή η επιδότηση θα επεκταθεί και για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

Ερχόμαστε να βοηθήσουμε και ως προς την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Οι οφειλές Μαρτίου ως Σεπτέμβριο, θα αποπληρωθούν σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου από το 2021.

Εχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων για φόρο εισοδήματος και για ΕΝΦΙΑ. Τα φυσικά πρόσωπα σε 8 μηνιαίες. Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η ρευστότητα των φορολογούμενων.

Όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%.