Καραμανλής: Fake news τα περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ

Καραμανλής: Fake news τα περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ

«Το νερό ήταν, είναι και θα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό»

Το νερό ήταν, είναι και θα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και συνταγματικά κατοχυρωμένο ότι το 51% της ΕΥΔΑΠ θα παραμένει στο ελληνικό Δημόσιο. Τα περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, αποτελούν fake news, όπωε ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ.Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε μάλιστα απίστευτη υποκρισία να κουνάει ο ΣΥΡΙΖΑ το δάχτυλο στη Νέα Δημοκρατία και να μιλά για ιδιωτικοποίηση, αφού -όπως υπενθύμισε- ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε την ΕΥΔΑΠ στο λεγόμενο υπερταμείο, μαζί με όλες τις ΔΕΚΟ, κάτι που είχε αρνηθεί να κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις επί μνημονίων.

Εξήγησε ότι η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε, σχετικά με τη συντήρηση του δικτύου υδροδότησης και την αναβάθμιση του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Υπενθύμισε ότι το ελληνικό Δημόσιο χρησιμοποιεί τις ΣΔΙΤ για πάρα πολλά έργα, όπως στην ηλεκτροδότηση και την κατασκευή σχολείων και υπογράμμισε: «Το να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ιδιωτικοποιούμε το νερό είναι εντελώς fake news».

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε επίσης ότι αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξ αρχής έχει πει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο των ΣΔΙΤ, το οποίο -όπως σχολίασε- η προηγούμενη κυβέρνηση αντιμετώπιζε με απίστευτη ιδεοληψία. «Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό ή την πυρίτιδα. Όλη η Ευρώπη χρησιμοποιεί αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία και πρέπει και εμείς να βρούμε έξυπνους τρόπους να τα χρησιμοποιήσουμε. Επομένως τα περί ιδιωτικοποίησης είναι παραμύθια» επανέλαβε.