Με πρώτο καλεσμένο τον Σωτήρη Τσιόδρα ξεκινούν οι διαδικτυακές συζητήσεις της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Με πρώτο καλεσμένο τον Σωτήρη Τσιόδρα ξεκινούν οι διαδικτυακές συζητήσεις της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στη σημερινή συζήτηση εναρκτήρια τοποθέτηση θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Με πρώτο καλεσμένο, τον καθηγητή παθολογίας - λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα, ξεκινάει σήμερα το απόγευμα ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων που εγκαινιάζει η ελληνική προεδρία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το «Συζητώντας με…» είναι μία καινοτομία της ελληνικής προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων, είναι ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Στη σημερινή συζήτηση που θα ξεκινήσει στις 4μμ, εναρκτήρια τοποθέτηση θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως Πρόεδρος της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται, ότι κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας- Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Η ψηφιακή συζήτηση, που θα γίνει στα αγγλικά, θα μεταδοθεί απ' ευθείας μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης https://coegreekchairmanship2020.gov.gr, από το κανάλι της Ελληνικής Προεδρίας στο youtube https://www.youtube.com/channel/UCiCC6VoV8_woiJteUc2jlPg και από τη σελίδα της Προεδρίας στο Facebook https://www.facebook.com/coegreekchairmanship2020/.